werkwijze

het gaat niet om hoe vaak je valt – maar om het aantal keren dat je opstaat.

werkwijze Coaching mentale weerbaarheid

Het coachtraject is er om jou te helpen je doelen te bereiken. Zo helpt de coaching bijvoorbeeld om je mentale weerbaarheid en assertiviteit  te vergroten.
Het begint met een (kosteloos) kennismakingsgesprek. Zo kun je een gevoel ontwikkelen bij mij als coach. Want het begint bij een positief gevoel en vertrouwen hebben in de persoon die jou gaat coachen. Ontbreekt dat, dan is het beter verder te zoeken naar iemand waarbij je wel die ‘klik‘ ervaart. Naast dat ik vragen stel, kun je dan zelf ook allerlei vragen stellen om zo meer te weten te komen en dat gevoel ontwikkelen.

Dit gesprek dient ook als intakegesprek. Het is belangrijk om helder te krijgen welk doel je wilt bereiken. Vaak, als mensen vastlopen, ontstaat de neiging te focussen op wat niet lukt (dat is waar je nu bent). In de coaching gaan we scherp stellen wat je wilt dat wél lukt. Waar je naar toe wilt zeg maar. Dat is belangrijk voor mij als coach en voor jou als coachee. Zo kunnen we met de juiste verwachtingen samen dit traject gaan bewandelen.

Als je na dit gesprek positief gestemd bent (dat mag je later beslissen hoor), dan doe ik je een voorstel  (coach traject) waarmee ik verwacht dat jij die stappen kunt gaan zetten richting het bereiken van je doel(en).  Afhankelijk van je vraag, ligt dat tussen de 3 en 6 coachsessies. Soms korter, soms wat langer. Dit is ook afhankelijk van wat je zelf wilt. Sommige mensen vinden het fijn om enkele keren per jaar af te blijven spreken, ook als hun doel is bereikt. Bijvoorbeeld om ‘scherp te blijven’ of gewoon om uitdagingen in hun leven te bespreken die op dat moment spelen. 

De coachmethodiek zelf varieert per situatie en persoon. Ik werk met een breed instrumentarium aan ‘technieken’. Van NLP tot gestalt en van mindfulness tot provocatief coachen, van ACT therapie tot psychosiocale coaching en meer. We kijken naar wat werkt en daar doen we vervolgens meer mee. 
Veel, waar we als mensen mee worstelen, is vooral een interne strijd met onszelf. Dit mentale ‘gevecht’ is lastig. Want hoe bestrijd je jezelf terwijl je tegelijkertijd eigenlijk jezelf wilt helen? Hierin help ik je – zodat je krachtig in balans zult zijn. 

Interesse om een afspraak te maken of wil je meer informatie? Bel: 06-26432692 of schrijf een e-mailbericht naar john@phoenixcoaching.nl