de coach

vooruitgang gaat niet om snelheid maar om richting

De Coach

john snijder

Lifecoach met hart en ziel.

Ik ben John Snijder, 50+-er en daarmee al de nodige jaren levenservaring op mijn teller. Sinds 2008 gediplomeerd Coach Persoonlijke Ontwikkeling & Effectiviteit. Daarna heb ik nog de diploma’s Gedragscoach, Beweegcoach, Voedingscoach en Leefstijlcoach behaald. Ik ben gecertificeerd Rots & Water trainer, inclusief specialisatie Autismespectrumstoornissen, en gecertificeerd door DISC Benelux voor gedragstijlen- en drijfveren analyses.  
Ik coach vrouwen, mannen, tieners en kinderen. De onderwerpen (hulpvragen) zijn divers, maar uiteindelijk komt het vaak neer op de wens om mentaal weerbaarder te zijn.
Het je sterker voelen, veerkracht hebben, meer lef om je uit te spreken, beter in staat zijn met sommige situaties om te gaan  en je leven te leiden zoals je dat je eigenlijk wilt.  
Naast coaching geef ik als docent ‘Zelfverdediging en weerbaarheid’ wekelijks les aan kinderen, tieners, vrouwen en mannen. In die lessen help ik ze hun fysieke, verbale en mentale weerbaarheid te ontwikkelen. De combinatie van zowel fysiek als mentaal ‘werken’ is een instrument dat in veel gevallen veel informatie geeft en dat krachtig kan werken. 

Mijn zakelijke achtergrond is breed. Diverse managementrollen, meer dan 20 jaar internationale werkervaring in onder meer verkoop, inkoop, marketing en logistiek en mijn ondernemerschap.  Daarnaast heb ik veel ondernemers en organisaties mogen ondersteunen, als interim-crisismanager, organisatie-technisch en qua personeelsbeleid. De zakelijke wereld is voor mij uiterst bekend terrein.

Op persoonlijk vak ben ik met mijn ‘gerijptheid’ beland op een punt waar veel van mijn eigenschappen in balans zijn.  Gedreven en relativerend, resultaatgericht met oog voor de waarde van het proces, serieus zijn en kunnen lachen om mezelf (en de wereld) en een mening hebben zonder een ander te oordelen.  

Ik beweeg me sterk intuïtief (op gevoel) door het leven, waarbij ik oplossingsgericht ben. Naast het navigeren op gevoel, spelen ook analyse en ratio een belangrijke rol. De combinatie van ratio en gevoel vormt mijn interne kompas waarmee ik mijn weg door het leven vind.

Als coach help ik je, als particuliere of zakelijke cliënt (coachee), jouw weg te vinden. Ik begeleid en help je in jouw proces om de door jou gewenste doelen te bereiken. Daarbij sta jij als mens natuurlijk altijd centraal